Voščilo SORS ob 1. maju - prazniku dela

Tradicija  praznovanja prvega maja kot mednarodnega praznika dela se je začela leta 1886 kot spomin na krvave demonstracije s človeškimi žrtvami v Chicagu, ko so demonstranti zahtevali več pravic za delavski razred, predvsem uzakonjen osem urni delavnik. Simbol delavstva, ki je močno povezan s praznovanjem prvega maja, je rdeči nagelj.
 
Ob tej priliki se vam v SORS zahvaljujemo za predano delo in vaš prispevek k razvoju, predvsem pa varnosti v družbi. Zavedamo se, da je naše delo premalo cenjeno, da smo mnogokrat deležni različnih pritiskov, tudi mobinga s strani delodajalcev. Ravno praznik dela nas opominja, kaj je že bilo izbojevano ter da delavske pravice še dan danes niso samoumevne, zato se je za njih potrebno boriti in jih izbojevati.

SORS si bo tudi v nadalje prizadeval, da se določene pravice iz dela priznajo tudi občinskim redarjem, da v pogajanjih dosežemo pravičnejšo vrednotenje našega dela, ter zagotavljanje varnih pogojev za delo, zato je sindikalno organiziranje še kako potrebno in nujno. Boj za delavske pravice in pravičnejšo družbeno ureditev torej ni stvar preteklosti, ampak predvsem izziv sedanjosti.
 
Zato vam čestitamo za 1. maj in želimo lepe prvomajske praznike.


Slike: