Sindikat občinskih redarjev Slovenije vam želi lepe prvomajske praznike!

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, članice in člani SORS,

ob prihajajočem prazniku dela vam želim, da bi še naprej ponosno opravljali svoje delo in zato bili tudi pošteno plačani. Praznik dela naj ne bo samo še en "prost" dan, ampak se tokrat zazrimo vase in premislimo, katere so tiste vrednote, za katere se je potrebno boriti in povzdigniti glas. V času epidemije vidimo, kako malo je potrebno, da se nam življenje obrne na glavo.

Prav občinski redarji smo se v teh težkih dneh izkazali s požrtvovalnostjo, pozitivno naravnanostjo ter pripadnostjo svojemu poklicu ki ga opravljamo, ter s tem v veliki meri pripomogli k zajezitvi širjenja zahrbtnega virusa v lokalnih skupnostih, kar nam nenazadnje priznavajo tudi razni državniki.

Žal pa v SORS ob prazniku dela z britkostjo ugotavljamo, da naše delavske pravice še vseeno niso samoumevne. Mnoge pravice smo že izborili, nekatere še bomo. Pri tem naletimo na male in velike ovire, ki so z vašo pomočjo lažje premagljive. Naš osnovni cilj je zastopanje vsakega člana, ki so mu pravice kratene. Pri tem se držimo načela, da se vsakemu posvetimo individualno ter poskušamo najti najboljšo rešitev.

Obljubljamo vam, da se bomo za pravice borili še naprej, tudi z vlaganjem individualnih ali kolektivnih sporov, ko bo to potrebno in neizogibno. Seznanjeti ste, da nam delodajalci želijo neupravičeno odvzeti dodatek za nevarnost in posebne obremenitve, do katerega smo po mnenju MJU in ministra za javno upravo nedvomno upravičeni. In s tem prav v teh težkih časih kažejo odnos do občinskih redarjev, koliko cenijo nas in naše delo.

Članice in člani Sindikata občinskih redarjev Slovenije, čestitamo vam ob 1. maju - prazniku dela. Naj bo delo še vedno vrednota. Vsem vam želimo, da praznik preživite mirno, v krogu najdražjih in najbljižnih. Predvsem pa pazite nase ter ostanite zdravi, saj nas po praznikih čakajo
nove obveznosti in zadolžitve. Bodimo ponosni. Nikakor ne bomo dopustili, da se nam odvzame nekaj, za kar so sredstva zagotovljena s strani Vlade RS namensko za občinske redarje.

"Delo je pomembnejše od kapitala... Kapital je plod dela in ne bi nikdar obstajal, če delo ne bi bilo pred njim. Delo je nad kapitalom in zasluži, da ga mnogo bolj upoštevamo." Abraham Lincoln

In ne pozabimo, samo en kotiček vesolja lahko zagotovo izboljšamo. To smo mi sami.

SREČNO!